Selectați limba dvs

Header site

FUNCȚIONARI PUBLICI DEBUTANȚI DIN AUTORITĂȚILE LOCALE PARTICIPĂ LA CURSUL „INTEGRAREA PROFESIONALĂ ÎN FUNCȚIA PUBLICĂ”

1111

Funcționari publici debutanți din autoritățile publice locale participă, în perioada 11 – 15 septembrie 2023 la cursul de dezvoltare profesională Integrarea profesională în funcția publică. Activitățile de instruire se înscriu în Planul de dezvoltare profesională a personalului din autoritățile publice la comanda de stat pentru semestrul II al anului 2023, aprobat prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 4/2023.

Directorul Institutului de Administrație Publică, dl Palihovici a salutat auditoriul și a informat că pe parcursul a cinci zile de instruire, formabilii urmează a-și  consolida cunoştinţele, dezvolta abilităţile şi modela atitudinile/comportamentele necesare pentru exercitarea eficientă a funcției publice.

Formatorii Institutului de Administrație Publică au ghidat participanții în înțelegerea  subiectelor ce vizează organizarea și funcționarea administrației publice, prevederile cadrului juridic referitor la activitatea funcționarilor publici, funcțiile autorităților publice în soluționarea problemelor de interes național și sectorial, normele deontologice și de integritate ale funcționarilor publici.

Aspecte ce vizează reglementarea activității funcționarului public, asigurarea datelor cu caracter personal, etica și integritatea profesională sunt livrate de către formatori practicieni din autoritățile administrației publice.

1112

Tematica ce abordează procesul de integrare europeană reprezintă o prioritate în procesul de formare a foncționarilor publici, în condițiile pregătirii negocierilor de aderarea a țării noastre la Uniunea Europeană, de aceea aceasta ocupă un loc aparte în agenda de instruire.  

Pe parcursul instruirii, funcționarii sunt implicați în diferite activităţi practice, simulări, studii de caz, discuţii în grup şi prezentări, dezvoltând astfel, abilităţi de comunicare necesare și instrumentele de organizare eficientă în activitatea profesională.

 1113  1114

Cursul vine să consolideze cunoștințele și să formeze abilitățile necesare prin oferirea suportului necesar din momentul integrării în funcție și pe parcursul activității prin oferirea  cursurilor specializate pe tematici mai concrete.

Ultimele noutăți

Mai multe Noutăți  
Accesări2