Selectați limba dvs

Header site

In Memoriam - Mircea SNEGUR

Snegur main

Vestea despre trecerea în neființă a Primului Președinte al Republicii Moldova Mircea SNEGUR a fost primită cu tristețe de comunitatea Institutului de Administrație Publică, de toți colegii, care pe parcursul a trei decenii au fost uniți sub auspiciul Academiei de Administrare Publică.

Mircea Snegur a fost cel, care odată cu declararea independenței Republicii Moldova a promovat necesitatea pregătirii speciale a funcționarilor de stat - idee, care este actuală și astăzi, în contextul profesionalizării funcției publice.

Semnând Decretul de fondare a Academiei de Administrare Publică, Președintele Snegur a accentuat: „Pregătirea funcționarilor pentru organele administrației de stat și de conducere a vieții social-economice, politice și culturale constituie o problemă de cea mai mare importanță pentru asigurarea activității unui stat suveran”.

Pentru sistemul administrativ din Republica Moldova această decizie este una istorică, dar  confirmată de timp.

În toți acești ani Mircea Snegur a fost interesat și a susținut activitatea instituției, participând la numeroase manifestări, întâlniri cu audienții, ținând lecții publice.

În cadrul Academiei au fost prezentate integral și cele șase volume de memorii „Labirintul destinului”, în care este reconstituită istora contemporană a Republicii Moldova - lucrare care va servi drept manual, călăuză, memorie în educarea civică a generațiilor.

Activitatea îndelungată şi prodigioasă, succesele deosebite în dezvoltarea și promovarea valorilor autentice ale administrației publice, contribuția fundamentală și determinantă la  fondarea Academiei de Administrare Publică au fost apreciate de comunitatea academică a instituției prin conferirea Primului Președinte al Republicii Moldova Mircea Snegur titlului  „Doctor Honoris Causa”.

Adresăm sincere condoleanțe familiei, rudelor și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit.

Veșnică să-i fie amintirea…

 image005  
   image007


image009

image011

 image015  image016

 

Ultimele noutăți

Mai multe Noutăți  
Accesări2