Selectați limba dvs

Header site

COLABORAREA IAP-UNFPA OFICIALIZATĂ PRIN SEMNAREA UNUI MEMORANDUM

image001

La 16 noiembrie curent a fost semnat Memorandumul de colaborare între Institutul de Administrație Publică și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA).

Memorandumul prevede acțiuni de consolidare a capacităților instituționale în domeniul datelor demografice, al îmbătrânirii active și al proiecțiilor demografice.

image003

La semnarea memorandumului, dl Serghei Palihovici, directorul IAP, a menționat mai multe activități realizate anterior cu suportul UNFPA care au vizat studierea experienței în domeniul demografiei, statisticii pentru analiza demografică, metodologiei de cercetare sociologică a migraţiei, elaborarea și editarea cursului „Demografia”, includerea tematicilor în curriculumurile de studii.

image005

La rândul său, dna Nigina Abaszada, reprezentanta rezidentă a UNFPA, a menționat necesitatea și oportunitatea colaborării în vederea implementării politicilor demografice, în special prin asigurarea instruirii personalului din autoritățile administrației publice centrale și locale pe dimensiunea guvernării bazate pe date demografice și integrarea principiului îmbătrânirii active în politicile sectoriale.

image007

În final părțile au convenit asupra complementării efortului în vederea capacitării autorităților administrației publice de a răspunde provocărilor demografice.

image009

image011

Ultimele noutăți
Mai multe Noutăți  
Accesări2